Tillbehör att köpa innan hunden kommer hem

När du skaffar dig en hund är det viktigt att du förbereder dig på rätt sätt. Det innebär bland annat att du köper de tillbehören som behövs för att du ska kunna ta hand om hunden. Det finns en hel del utrustning samt tillbehör att välj mellan. Men vilka saker är viktigast? Här kommer några tips på vilka hundtillbehör du verkligen behöver.

Viktigaste tillbehören

För att det ska vara möjligt för dig att ta hand om din hund på rätt sätt behöver du dessa saker:

Skålar och mat

Självklart behöver du bra matskålar och vattenskålar. Det rekommenderas att du väljer sådana som är enklare att diska samt är mer hållbara. Sedan behöver du även mat till hunden. Om du har köpt en äldre hund eller valp är det bäst att du håller dig till samma foder som den fått hittills. Du kan även fråga veterinären om vilken mat de rekommenderar ifall du känner dig osäker. Hundgodis kan även vara bra att ha hemma, det kan du ge hunden när du tränar den som belöning. Vill du inte ge hunden godis kan du istället berömma den muntligt eller med en liten leksak.

Glöm heller inte att köpa bajspåsar eftersom du alltid bör plocka upp efter hunden.

Hundbädd

En annan sak du kan behöva är en hundbädd, speciellt om du inte vill att hunden ska vara i soffan eller din säng. Om du har en valp kan det vara bäst ifall du köper en hundbädd om är lätt att tvätta. Det händer nämligen olyckor innan valpen har blivit pottränad. Valpar gillar även att tugga på saker så se till att hundbädden är hållbar.

Sele, koppel och halsband

Fler saker som anses vara väldigt viktiga att ha innan du köper en hund är ett koppel, halsband och möjligtvis en sele. Du bör nämligen ha din hund kopplad när du tar ut den på promenad, speciellt om hunden inte är helt tränad ännu.

Saker du kan behöva

Det finns även ett antal saker som kan vara bra att ha, men som inte är lika viktiga som de ovannämnda.

Tandborste och klotång

Det rekommenderas att du vänjer valpen med att få sina tänder borstade. Detta hjälper till att förhindra eventuella tandproblem när hunden växer upp. Samma sak gäller vid kloklippning. En hundtandborste och klotång är det du behöver. Sedan börjar du lite smått och kom ihåg att berömma hunden.

Leksaker

Första tiden med hunden kommer vara både roligast och viktig. Din valp kommer springa runt och lukta på allting och alla för att lära känna sitt nya hem. Se till att du lagt undan allt ömtåligt så valpen inte tuggar på dessa saker. Ett bra tips på vad du kan göra är att köpa lite leksaker till hunden. Det gör nämligen ingenting ifall valpen tuggar på dessa istället.