Kläder för djurhantering

Oavsett om du har hundar, katter, arbetar på ett zoo, har häst eller jagar kommer du i kontakt med djur på olika sätt. Du kommer snart att inse att det är viktigt med rätt klädsel. Hos Garphyttan finns allsidiga plagg som inte bara passar för djurhantering utan också för promenader, trädgårdsarbete och mycket annat.

Kläder för arbete på zoo

Om du ska arbeta på ett zoo får du i regel arbetskläder där. Det har helt enkelt med säkerhet och smittskydd att göra. Du får oftast inte åka hem i kläderna, och ofta ska de bytas mellan olika djurinhägnader för att smittor inte ska kunna spridas mellan djuren. Det som är speciellt för kläderna är dock att de är mycket slitstarka och bekväma.

Rätt klädd för stallet

Håller du på med hästar är ridkläder ofta det klassiska valet. En ridhjälm ska alltid sitta på huvudet vid all hästhantering. Vad du har på resten av kroppen är inte alltid så viktigt. Även om du inte har den senaste ridutrustningen på grund av ekonomiska skäl, små storlekar eller vad det nu kan vara är du minst lika välkommen i stallet. Visst kan ett par ridbyxor vara skönare att rida i, men det är absolut inte ett krav. Ett par vanliga, mjuka byxor och ett par chaps fungerar precis lika bra. Är du nybörjare är kläderna absolut inte viktiga! Tänk bara på att de ska vara sköna att röra sig i, och säkra att använda.

Jaktkläder

Jakten har länge varit mansdominerad och det har främst tillverkats kläder för manliga jägare. Men tack vare Jaqt finns det också jaktkläder för kvinnor. De är sydda på ett annat sätt och mer anpassade för kvinnliga kroppsformer. Även jakt är ett område där kläderna behöver vara slitstarka, bekväma och anpassade för de flesta väder.